Sportmassage

Diepe en doelgerichte sportmassage, ter ondersteuning van het herstel van je lichaam na lichamelijke inspanning

De sportmassage die Lazy Tulip uitvoert, is een manuele massagebehandeling die gefocust is op een gerichte lichamelijke locatie die eventueel kan ook breder ingezet worden. Deze massagebehandeling kan je helpen bij een sportieve activiteit of tijdens een seizoenstraining. Het helpt je goed te blijven presteren en houdt je doepel. Een sportmassage helpt ook goed bij het verminderen en voorkomen van stijfheid en spierpijn.

Zelf ben ik een gepassioneerd en sportief persoon en weet hoeveel baat ik erbij heb als ik tussendoor een behandeling onderga. Momenteel zijn de sporten die ik het liefst beoefen: kajakken, fietsen en lange wandeltochten. Daarnaast doe ik aan badminton en probeer ik graag andere sporten uit.

Het doel van de sportmassage is om door middel van speciaal aangepaste massagehandgrepen de lichamelijke conditie te onderhouden, te herstellen en eventuele nadelige effecten van de sport weg te nemen of te verminderen.

Dit kan een snelle verkwikkende massage zijn die alleen plaatselijk uitgevoerd wordt tot heel uitgebreide sportmassage behandelingen.

Afhankelijk in welke trainingsmodus je bent, kunnen de manuele handelingen variëren van heel zacht tot intensieve diepe fricties. Verder zijn er verkwikkende massagebehandelingen om de spieren los te schudden en op te warmen.

Bij mijn behandelingen maak ik ook gebruik van ook rekkingen om de soepelheid te onderhouden.

Als je naar mij komt voor een behandeling zal ik eerst kijken naar de situatie en/of er een klacht aanwezig is, waarna ik eventueel een paar tests zal uitvoeren. Als deze tests bepaalde resultaten geven dan ben ik verplicht om de klant te adviseren om naar een fysiotherapeut of arts te gaan.

Pre-Activiteit massage– direct voor sportprestatie: Warming-up massage, de spieren worden kort opgewarmd en en losgemaakt.

Post- Activiteit – na de training/prestatie:
Na inspanning komt ontspanning. De spieren hebben intensief gewerkt. Hier wordt gefocust op het herstel, spanningsafname en soepelheid van de spieren. Nazorg is nodig na de training of een sportevenement, de juiste recuperatie technieken bij kramp, spierpijn en spierknopen zijn essentieel.

Rustperiode – Dagen na de training/ prestatie:
Onderhoud en herstellende massage(s) die ervoor zorgen dat de spieren soepel blijven.

Na blessures:
Aangepaste massagebehandeling afhankelijk van de blessure. Na toestemming van behandelde arts of specialist.

Ik ben op ieder moment en overal inzetbaar o.a. bij Lazy Tulip Praktijk, op sportevenementen, bij sportvereniging en in fitnesscenters. Ook begeleid ik je met mijn auto als supporter of als verzorgster. Bovendien ben ik een gecertificeerde EHBO’er van het Oranje Kruis.

Lazy Tulip kan je ook sportverzorging aanbieden.

Natuurlijk kan een Lazy Tulip Sportmassagebehandeling ook altijd ingezet worden voor niet sporters.

Ook als niet sporter kan je baat hebben bij een sportmassage.

Let op: Ik ben geen fysiotherapeute of arts.