Zweedse massage

Klassieke Zweedse lichaamsmassage
Oliemassage, traditionele massagebehandeling op tafel

De Zweedse massage is zeker een van de beroemdste massages ter wereld. De Zweedse massage ook wel klassieke massage genoemd is een basis massagevorm die uit de westen komt. De term “Zweedse massage”komt alleen in de Nederlands – en Engelstalige gebieden voor, in alle andere landen wordt het de klassieke massage genoemd. Deze massagevorm is bedoeld voor alle leeftijden; van baby tot de oudste mensen alsook voor invaliden. Bijna iedereen kan er gebruik van maken, behalve als je een specifieke aandoening hebt, dan is het verstandig om eerst met uw behandelend arts te overleggen.

Met de technieken van de Zweedse massage stimuleer je de bloedsomloop, wat ervoor zorgt dat er een betere opname van voedingsstoffen in de spieren en in de cellen kan plaatsvinden, waardoor de zuurstof beter vervoerd kan worden. Dit leidt tot een betere stofwisseling en afvalstoffen worden beter afgevoerd. Daarbij kalmeert het ook je zenuwstelsel, en versterkt het de immuniteit. Met als resultaat: ontspanning en een goed en vitaal gevoel.

Een behandeling van Lazy Tulip is als volgend opgebouwd: Het begint met rustige, zachte strijkingen om te wennen aan het eerste contact om daarna met iets meer druk het lichaam op te warmen en te kijken hoe de huid en spieren reageren op de aanrakingen. Dit geeft een kalmerend en ontspannen gevoel. De druk wordt langzaam opgevoerd in de loop van de behandeling. Ik gebruik een basis olie als een tussenstof zodat de massagetechnieken goed uitgevoerd kunnen worden zonder dat de huid pijnlijk wordt. En vanuit dit punt gaan we met verschillende rustige technieken verder en afhankelijk van hoe het voor je voelt, gaan we dieper werken. Deze massagebehandeling kan uitgevoerd worden op een bepaald deel van het lichaam of als een volledige lichaamsmassage.

Om nieuwe rust en ontspanning te creëren en je te laten wegglijden in een droom van rust en vrede. Met als einddoel een mooie reis naar nieuwe energie en inspiratie voor (nieuwe) ideeën.

Zweedse massage kan goed zijn bij het verlichten van pijn (ook bij reumatische pijnen en het kan de pijn deels verlichten), en helpt bij gewrichtsstijfheid.Na een paar behandelingen is je huidstructuur verbeterd. Deze massagevorm wordt uitgevoerd op de massagetafel.

Als ik zelf een goede Zweedse massage onderga merk ik dat ik er heel ontspannen van raak. Ik zink diep weg naar een droomwereld waar ik weer nieuwe ideeën en inspiratie op kan doen. Bij het wakker worden voel ik me dan nog wat suf,  maar direct daarna en ook de dagen daarna voel ik me vitaler, warmer en beter dan ooit!