Ayuverdische massage

Ayuverdische massage
Massage geïnspireerd door Ayuverdische massagetechnieken veel olie, op massagetafel, ontspannend!

 

Ayuverdische massage is een Indische massagevorm die al langer dan 5000 jaar bestaat. Het is een van de oudste geneeskunsten die uitgeoefend wordt. De benadering van de ayuverda is holistisch. De mens en de omgeving wordt als een geheel gezien met alle stromingen die van binnen en buiten komen.

Op een filosofische manier zijn er aan de energetische kant drie kanten: geestelijk, lichamelijk en wat wordt uitgedrukt als de “tri doshas” met de drie hoofdkarakteristieken:

  • Vata: Ruimte & Lucht ; Impulskracht
  • Pitta: Vuur (+ Water) ; Vuurkracht
  • Kapha: Water & Aarde ; Structuurkracht

Ayuverda is een hindoeïstische leer en betekent “De wetenschap van het leven”. “Ayus”betekent het leven en “Veda”betekent weten. De oorspronkelijke oliemassage komt uit de Indische cultuur. Een mooi ritueel dat steeds gegeven wordt, is een Ayuverdische oliemassage aan de bruid en bruidegom gegeven op de dag voordat het huwelijk voltrokken wordt. Volgens de oude Ayuverdische teksten, zorgt deze oliemassage voor een goede gezondheid en dat alles goed met elkaar verbonden is en daarmee draagt het bij aan de verbintenis van het huwelijk.

Gefeliciteerd met jullie verloving!

Als verrassing kom ik graag voor jullie bruiloft aan huis om een fijn en ontspannend moment te geven voordat het belangrijke moment aanbreekt wanneer jullie in de echt aan elkaar worden verbonden!

 

Als inspiratie gebruikt Lazy Tulip, Ayuverdische oliemassage die als ontspannend en harmoniserend bedoeld is. De Indische massage die hier gehanteerd wordt is een lichte vorm van massage (relaxerende massage) met veel lange strijkingen.

Ieder lichaamsdeel wordt stuk voor stuk aan elkaar verbonden met als resultaat dat het lichaam als een geheel verbonden wordt. Wat ik interessant vind aan de Ayuverdische vorm is het verbinden van lichaam en geest naar een compleet persoon. Het is ook een fijn moment als je last hebt van een droge huid. Hiervoor kunnen we extra olie gebruiken om je huid goed zacht en goed gevoed te laten voelen, geestelijk bij te komen. Heerlijk even ontspannen en aan niets te hoeven denken. Ik gebruik geen Ayuverdische olieën en kruiden. De olieën die ik hanteer, kunnen gevonden worden in mijn Olie-menu.

Mijn advies: geniet van deze massage als een volledige lichaamsmassage om de juiste harmonie te ervaren waardoor je je innerlijke balans kan terug vinden.

Deze Ayuverdische massage kan ook aangenaam zijn na een bevalling om weer bij te komen en goed te voelen. Of als je gewoon een drukke dag had.