Rock’n’Soothing Massage

Impuls- oftewel dynamische massage
Lichte, ontspannende en constante impulsen / bewegingen, gekleed op massagetafel uitgevoerd zonder olie. Laagdrempelig en rustgevend voor kinderen.

Let op bij evenwichtsstoornissen!

 

 

Een dynamische massage is een speciale en laagdrempelige behandeling waarbij je gekleed op de massagetafel behandeld wordt zonder olie. Dit is niet zoals bij een gewone oliemassage met verschillende manuele massagegrepen. In plaats daarvan wordt je lichaam ritmisch bewogen tot er een soort natuurlijke deining ontstaan.

Zoals het woord “dynamisch” beschrijft ; regelmatige ritmische bewegingen/pulsen in verschillende richtingen

Ons lichaam bestaat voor een groot deel uit water, ongeveer 75%. Dit water is verdeeld in ons lichaam in onze cellen, bloedbanen, organen, huid, hersenen! Dit is een van de belangrijkste elementen die ons in leven houdt naast zuurstof en voeding.

Met de dynamische massage brengen we alle vloeistof in ons lichaam tot op het celniveau in beweging met ritmische bewegingen. Door deze manier creëren we een ontspanning, een rust en eventuele blokkades worden weggespoeld.

Uit eigen ervaring kan ik deze behandeling als volgt omschrijven:
Stel je voor dat je op en zeilboot op een dek ligt, de boot beweegt zich zachtjes met de watergolven mee. Deze ritmische beweging gaat door je lichaam en je wordt er rustig van en valt ervan in slaap.
Of vroeger wanneer we in een schommelend babybedje lagen, als het babybedje schommelde viel je rustig en ontspannen in slaap.

Dit is eigenlijk wat we met deze methodiek doen. Ik laat je lichaam tot rust komen in een ritmische deining Je hoeft alleen te ontspannen en niets te doen. De golven variëren van zachte en rustige golfjes tot wat meer krachtige golven.
Dit is vooral goed bij rusteloosheid, zowel bij kinderen als volwassenen. Niet aangeraden bij evenwichtsstoornissen..

De dynamische massage is geen gewone oliemassage.

Je blijft gekleed, het liefst in losse kleren, zodat de stromingen in jouw lichaam niet geblokkeerd worden en vrij kunnen doorstromen. Een warme deken zorgt ervoor dat je warm blijft.. Vanaf de zijkant van je lichaam, schouders en voeten zullen er verschillende puls bewegingen manueel uitgeoefend worden. Het ritme is afgestemd op het ritme van je lichaam.

Je kan zelf kiezen in welke houding je het liefst ligt; zijligging of op buik/rugligging.

Advies van Lazy Tulip: deze behandeling is als volledige lichaamsmassage zeer ontspannend. Mogelijk om op zijligging of rug/buikligging deze
massage te ontvangen.

Je blijft gekleed, liefst losse keren, zodat de stromingen in jouw lichaam niet afknellen en vrij kunnen doorstromen. Waarbij je warm onder een deken komt te liggen.

Het is zeker de moeite waard om deze massage eens te ondergaan. Wie weet: “you will love it”!