Hotstone massage

Oliemassage met warme stenen.
Warmte heeft een diepe werking en blijft lang in je lichaam en het werkt ontspannend. Deze behandeling is alleen mogelijk bij buitentemperatuur onder de 20℃.

Heerlijk… Wat fijn zo’n aangename warmte en ontspanning die deze hotstones mij geven… Het is alsof al mijn pijnen, stijfheid en zorgen weg aan het smelten zijn… Met deze behandeling you will melt away and fall asleep! De volgende dag voel je je weer herboren.

Hotstonemassage
Dit is een massage waarbij warme stenen gebruikt worden. Meestal zijn de stenen uit basalt of marmer. De meest gebruikte zijn de zwart kleurige basaltstenen die gemaakt zijn van gestolde lava. Deze vulkaanstenen worden al eeuwenlang door de rivieren meegesleept, vandaar hun zachte afwerkingen. Het voordeel van deze steensoort is dat deze de warmte lang vast kunnen houden.

Samen met olie wordt er met deze warme stenen gemasseerd.

Ondertussen is dit een echte “Stoney Massage Star” geworden onder de beauty en spa massagebehandelingen. De oorsprong is een beetje overal verdeeld.

In de Verre Oosten Azië en India wordt al eeuwenlang hotstone massage uitgeoefend. In die gebieden werden warme stenen gebruikt om ziektes te voorkomen en te behandelen. Waarschijnlijk is deze techniek nog ouder dan de acupunctuur.

In Noord- en Zuid Amerika, gebruikten de Inca’s en indianen de warme stenen voor diverse rituelen in hun zweethutten.

In Europa is deze huidige behandeling heel nieuw (modern hotstones!). Maar er zijn nog oude rituelen die reeds bekend zijn in Engeland zoals de Stonehenge en in de Griekse en in de Romeinse badhuizen.

Hotstone massage

Door de langzaam diep doordringende warmte  van de stenen en het masseren geeft het een allround werking van lichaam en geest. We brengen alles weer in harmonie.

Het effect zal nog enkele dagen nawerken. Blijf daarom voldoende drinken.

 

Doordat de warmte in je lichaam nog nawerkt na de behandeling, is mijn advies om die dag geen inspannende bezigheden meer te doen en ook niet naar de sauna te gaan.

Maak een Lazy Tulip day!

Abonnementen kan je delen met familie & vrienden
Cadeaubonnen zijn ook verkrijgbaar! Stuur mij, Marianne gerust een aanvraag via mijn contactformulier.